Skönemannin messi 

Salve on kiinteä osa Kampin ja erityisesti Hietalahden historiaa. Ravintolan toiminta alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897.

Salve muutti nykyiselle paikalleen 1927 viettämään tyypillistä merimieskapakan elämää. Kun kieltolaki kielsi alkoholin juomisen, otettiin Salveen mukaan omat "varpuset" eli vartin pirtukanisteri. Moraalia vaalittiin kieltolain kumouduttuakin. Työmiehille ei tarjottu työasussa klo 16 jälkeen ravintolassa mitään. Heidän tuli ensin mennä kotiinsa. Näin vaimo sai päättää, voiko mies poistua myöhemmin kapakkaan.

Salven kiehtova tunnelma syntyy myrskyjen tarinoista, yli sadan vuoden muistoista, tuopin jäljistä, salaperäisistä tuoksuista ja tietysti ravintolan perusilmeestä, joka on säilynyt jo yli 80 vuotta. Seinille on kertynyt asiakkaiden tuomia laivojen valokuvia, maalauksia, pienoismalleja ja upea kompassi. Yläkerran salin seinää koristaa komea, paksu köysi. Mistä lie merimiehet ovat sen vohkineet ja kantaneet Salveen.

Tutustu tarkemmin Salven historiaan >>

Julkaisujärjestelmä: Mediasignal Communications